NordNews
Avem ce spune

Au fost demiși toți cei șase miniștri adjuncți ai apărării din Ucraina

Cabinetul de Miniștri a demis toți miniștrii adjuncți ai apărării. Și secretarul de stat al ministerului a fost demis, a declarat Taras Melniciuk, reprezentant al Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă, scrie Libertatea.ro

Potrivit publicației Ukrainskaya Pravda, oficialilor li s-a „cerut” să scrie cereri de demitere voluntară de către actualul șef al Ministerului Apărării, Rustem Umerov. Niciunul dintre cei demiși nu va fi propus să ocupe aceeași funcție. În prezent, ministerul continuă consultările cu privire la noi candidați la funcția de adjuncți.

Astfel, au fost demiși primii patru adjuncți, Vladimir Gavrilov, Rostislav Zamlinskii, Hanna Maliar, Denis Șarapov. De asemenea, Andrii Șevcenko a fost demis din funcția de ministru adjunct al Apărării al Ucrainei pentru Integrare Europeană, iar Vitali Deinega a fost demis din funcția de ministru adjunct pentru dezvoltare digitală, transformare digitală și digitalizare.

În plus, guvernul l-a concediat și pe secretarul de stat al Ministerului Apărării al Ucrainei, Konstantin Vașcenko.

Rada Supremă a notificat demisia fostului ministru al Apărării Alexei Reznikov pe 5 septembrie. Reznikov a ocupat această funcție din 4 noiembrie 2021. Potrivit legii, după demiterea unui ministru trebuie revocați și adjuncții acestuia.

În aceeași zi, parlamentarii l-au demis pe Rustam Umerov din funcția de șef al Fondului Proprietății de Stat, iar a doua zi i-au susținut candidatura pentru postul de ministru.

Pe 7 septembrie, Vladimir Zelenski l-a prezentat pe Umerov personalului Ministerului Apărării , apoi l-a prezentat Consiliului Național de Securitate și Apărare, precum și Cartierului General al Comandantului-Șef Suprem.

 

Urmărește știrile NordNews și pe canalele de Telegram și YouTube

📣 Susține echipa NordNews pe PATREON!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"