NordNews
Avem ce spune

Au fost desemnați 13 câștigători ai Premiului Național 2020, care vor primi câte 100 000 de lei de la Guvern

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a desemnat 13 câștigători ai Premiului Naţional 2020, după ce membrii comisiei, în frunte cu premierul Ion Chicu, au examinat dosarele a 34 de candidați participanți la concurs în domeniile știință, cultură, medicină și sport, scrie ziarulnational.md.

Șase premii vor fi acordate specialiștilor din sectorul medical, care au demonstrat exemple de competență în lupta cu virusul Covid-19. În domeniul culturii au fost desemnați cinci câștigători și câte un căștigător din domeniile știință și sport.
Conform regulamentului, membrii Comisiei şi-au exprimat opinia prin vot secret, iar lista câştigătorilor Premiului Naţional urmează să fie aprobată în cadrul următoarei ședințe de Guvern. În funcție de evoluția situației epidemiologice, Comisia va lua o decizie privind modalitatea de organizare a Galei Premiului Național 2020.
Premiul Naţional, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă anual de Guvern în semn de recunoștință și gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanțial la promovarea imaginii țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului științific.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata