NordNews
Avem ce spune

Au început negocierile pe marginea proiectului Acordului de Comerț Liber cu statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb

Prima rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) a început astăzi, 23 martie și va dura până pe 25 martie, în formatul online. Echipa de negociatori a Republicii Moldova este condusă de secretarul de stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale, Iuliana Drăgălin.

În cadrul primei runde, discuțiile se vor axa pe prevederile legale și instituționale, comerțul cu bunuri și servicii, facilitarea comerțului și cooperarea vamală, regulile de origine, barierele tehnice în calea comerțului, drepturile de proprietate intelectuală, dezvoltarea durabilă, precum și îmbunătățirea condițiilor de cooperare în sectorul privat.

„Importanța acestui Acord reprezintă un pas imperativ pentru dinamizarea cooperării bilaterale între țările noastre. O cooperare eficientă, bazată pe continuarea și dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase este în mod clar un interes pe termen lung al tuturor părților”, a declarat secretarul de stat, Iuliana Drăgălin.

Semnarea Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele EFTA va contribui la fortificarea relațiilor comercial-economice între părți, va facilita accesul la noi piețe și va atrage investiții în principalele sectoare de activitate ale Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata