NordNews
Avem ce spune

Au încercat să corupă polițiștii de patrulare

Angajații Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au depistat, pe parcursul ultimelor zile, cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare.
Un  bărbat din  în satul Tomai, raionul Ceadâr – Lunga, suspectat pentru corupere activă,   intenționa să ofere mijloace bănești în sumă de 5 000 de ruble rusești angajaților Inspectoratul Național de Patrulare (INP), pentru ca aceștia  să întreprindă măsuri contrare obligațiunilor de serviciu și anume neînregistrarea cazului și neatragerea la răspundere a conducătorului auto pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate.
Un alt caz , a fost înregistrat și documentat de către angajații SPIA în raionul Anenii-Noi, unde un cetățean, a încercat să corupă oamenii legii, oferindu-le 1000 de lei, pentru a nu întocmi proces-verbal cu privire la contravenție pentru conducerea transportului în stare de ebrietate.
În rezultatul denunțurilor făcute de către polițiști, ofițerii SPIA al MAI, au întreprins măsuri de investigație şi de urmărire penală, pentru a reține  în flagrant delict peroanele vizate.
Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale, iar în cazul în care vina acestora va fi dovedită în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100 000 la  200 000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata