NordNews
Avem ce spune

Au scăzut prețurile la unele medicamente

Preţul la unele medicamente vândute în farmaciile din ţară a scăzut în luna aprilie cu peste 2%, scrie MOLDPRES.Potrivit datelor Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, printre preparatele înregistrate cu preţuri noi sunt antiinflamatoare nesteroidiene, antiasmatice, antibactiriene de uz sistemic, antibiotic, homeopatice, preparate pentru tratamentul rănilor și ulcerelor, antihipertensive, psihoanaleptice, antihistaminice sistemice şi antitrombotice.
Pe teritoriul Republicii Moldova au trecut deja procedura de autorizare sau reautorizare 125 de produse medicamentoase, dintre care 49 de medicamente sunt de origine europeană, 41 de medicamente sunt produse de companii farmaceutice din țările CSI, 14 medicamente sunt produse autohtone, iar 21 provin din alte țări. Circa 72,8% din preparate autorizate sunt eliberate în bază de prescripţie medicală.
Pe parcursul lunii aprilie, în urma examinării dosarelor depuse la Comisia privind autorizarea importului medicamentelor, specialiștii au acceptat pentru import 141 de preparate. Printre acestea se numără medicamente cardiovasculare, preparate antivirale, remedii antineoplazice şi imunomodulatoare, oftalmologice, corticosteroizi şi psihostimulente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"