NordNews
Avem ce spune

Au urcat în ceruri fetița din Sîngerei, pe care au încercat să o salveze medicii din R. Moldova și România

Fetița de cinci ani din Sîngerei, care la sfârșitul săptămânii trecute a fost transportată cu elicopterul la Spitalul clinic de urgență pentru copii din București, în urma unei intoxicații cu paracetamol, a murit. Informația este confirmată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Copila a decedat duminică, 22 iulie, la ora 11.00, transmite IPN.
La solicitarea IPN, serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că diagnosticul final a coincis cu diagnosticul la trimitere: intoxicație acută cu acetaminophen, enterală, ocazională, casnică, evoluție extrem de gravă, stadiul III, faza toxicogenă. Insuficiență cardiovasculară. Sindromul coagulării diseminate intravasculare gr.III. Insuficiență hepatică. Insuficiență renală, Encefalopatie toxică, gr.III. Comă III.
În contextul acestui caz tragic, autoritățile medicale atenționează părinții că nu trebuie să administreze medicamente copiilor fără prescripție medicală, trebuie respectate cu strictețe dozele și intervalele de administrare pentru a evita efectele toxice ale acestora.
Rude ale familiei, citate de jurnal.md, acuză medicii de la Spitalul Raional Sîngerei de moartea copilului. Sub protecția anonimatului, una dintre rude a declarat că fetița nu s-a intoxicat acasă cu paracetamol, așa cum s-a anunțat. Fetița a fost internată luni, 16 iulie, la spitalul din raion cu răceală. Până la aceasta, pentru că timp de două zile nu-i scădea febra, mama i-ar fi dat cinci pastile de paracetamol. A doua zi, fetița deja se simțea bine. După perfuzii și alte proceduri, miercuri, pe la ora 4-5 dimineața, copilul a intrat în comă de gradul trei. De la Sângerei, cu o ambulanța a fost dus la Bălți. Potrivit sursei, părinții suspectează medicii de la Sîngerei că i-ar fi administrat ceva din greșeală.
De la Bălți, pe 18 iulie fetița a fost transportată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Pe 20 iulie, în stare de comă, a fost transferată la București, cu un echipaj aero-medical SMURD de la Galați, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, pentru alte metode de tratament, inclusiv transplant hepatic, dar nu a putut fi salvată.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"