NordNews
Avem ce spune

Au vrut să treacă frontiera cu permise de conducere false

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni au depistat, marți, 7 mai, trei premise de conducere false.
Pentru autorizarea ieșirii din țară, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes C 220, cu plăcuțele de înmatriculare belgiene. În setul de documente prezentate de către conducătorul auto se afla și permisul de conducere, fără elemente de protecție. Polițistul de frontieră a intervenit conform analizei de risc, aplicând controlul suplimentar atât șoferului, cât și pasagerului aflat în automobil.
Pasagerul – locuitor al satului Pepeni, raionul Sângerei, a scos din încălțăminte un alt permis de conducere moldovenesc, vizibil falsificat, emis pe numele unei alte persoane.
Audiați, tinerii au comunicat că nu cunosc despre falsul actelor, afirmând că aveau intenția de a le utiliza pe teritoriul Belgiei.
Al treilea document neveridic a fost prezentat în punctul de trecere Leușeni, de către un tânăr în vârstă de 33 de ani. Permisul a fost observat în învelitoarea pașaportului oferit pentru legitimare. Interogat, bărbatul a comunicat că și l-a perfectat acum un an, prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 500 de euro. Acesta mai susține că nu l-a folosit niciodată, pentru că intuia că este fals.
Actele au fost transmise pentru analiza tehnico-juridică. Moldovenii și-au continuat călătoria, dar nu înainte de a semna procesele-verbale în care sunt vizați. Cercetările continuă, până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata