AUDIO | Caz de corupere a alegătorilor într-un sat din raionul Glodeni. Un vot costă 200 de lei

Un fermier din satul Fundurii Vechi, raionul  Glodeni  îndeamnă prin corupere alegătorii să-l voteze pe candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar a satului Fundurii Vechi, Antolie Gnatiuc. Cel puțin asta reiese  din declarațiile unui alegător,  făcute pentru redacția nordnews.md.

 

Din înregistrarea audio reiese că fermierul Nicolae Rotaru îndeamnă oamenii să-l voteze pe Anatolie Gnatiuc, contra sumei de 200 de lei.

 

„Pot să confirm că Rotarul Nicolae le oferă la magazin câte 200 de lei oamenilor pentru al vota pe candidatul Partidului Nostru, Anatolie Gnatiuc.” 

 

Nicolae Rotari neagă aceste acuzații aduse la adresa sa și se justifică, afirmând că nu a corupt pe nimeni în magazinul sătesc.

 

„ Nu am făcut acest lucru. În aceste clipe îl am alături de mine pe un deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Îmi pare rău că astfel de informații  apar în spațiul public”, a precizat pe un ton acuzator Nicolae Rotari.

 

 

 

Conform Codului Electoral, mai exact, art. 38, alin 5, concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le distribuie fără plată bunuri materiale, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acţiuni de binefacere.

În cursa electorală pentru funcție de primar în satul Fundurii Vechi s-au înregistrat 3 candidați.

 

1 Comentarii

leave a reply