NordNews
Avem ce spune

AUDIO // Detalii în cazul celor șase angajați ANSA, reținuți în nordul țării: „Vom face control. Va trebui să stai cu noi aici patru zile”

Detalii în cazul celor șase angajați din cadrul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), reținuți în această dimineață. Centrul Național Anticorupție a publicat o secvență audio și o stenogramă dintre transportatori și angajații ANSA, învinuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

În secvența audio sunt înregistrate discuțiile a două persoane, una dintre care pretinde și acceptă bani de la un transportator de produse vegetale.

Extrasul din stenogramele discuțiilor, publicat de CNA:

„ -400 de hrivne. Acolo totul e calculat.

-Cum 400? Dumneavoastră ați spus 200.

-Două sute de lei moldovenești, în banii voștri – 400 de hrivne. Căutați.

– Cum, unde să-i caut?

– Unde doriți, îmi este…

– El singur a spus că 200…

-Mergeți și încleiați etichetele pe saci, după care veți pleca, vă voi permite să plecați.

-Nu am mai mult”.

 

„ – E suficient?


-Dar ce trebuie?

-100 de-ai noștri..

De unde să-i iau?

-200 de-ai voștri.

-Nu, atât n-am. Eu în total am 300, măcar împușcați-mă.

Mm.

-Clar”.

Într-o altă discuție, care pare a fi dintre un transportator și angajat ANSA, cel din urmă declară că în cazul în care nu este de acord să achite, va fi supus verificărilor sanitar-veterinare.

„ – Vom face control. Vom descărca cartofii. Trebuie să alergi pe la laboratoare, dacă îi confiscăm și expediem. Va trebui să stai cu noi aici patru zile.”

Amintim că, în dimineața zilei de astăzi, șase angajații din cadrul ANSA au fost reținuți. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. În urma perchezițiilor efectuate la sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor șase bănuiți au fost ridicate 35 de mii de lei, 8 mii de hrivne, telefoane mobile și registre de evidență a mărfurilor importate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"