NordNews
Avem ce spune

AUDIO | Interceptări din dosarul funcționarilor publici cu statut special din cadrul Poliției de frontieră: „Tu faci teste de Covid? Kонечно”

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a publicat câteva interceptări telefonice din dosarul funcționarilor publici cu statut special din cadrul poliției de frontieră, reținuți vineri, 3 septembrie, după o operațiune comună a MAI, Procuratura Anticorupție și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), scrie zdg.md.

În discuțiile făcute publice se aud doi bărbați care vorbesc despre diverse favoruri, contra unor sume de bani. În cadrul unei discuții, unul din bărbați afirmă că face și teste pentru depistarea virusului Covid-19 care costă 300 de lei.

Vedeți, mai jos, discuțiile dintre cei doi.

Ofițerii Serviciului protecție internă şi anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în comun cu Procuratura anticorupție, cu suportul Direcției inspectare efectiv din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) al MAI, în baza informaților preliminare deținute, au documentat de la începutul anului 2021 activitatea ilegală a mai multor funcționari publici cu statut special din cadrul IGPF, se precizează într-un comunicat al MAI.

Bănuiții ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 şi 700 de euro în schimbul favorizării traversării frontierei de stat a autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, cu omiterea plasării în autoizolare la intrarea în R. Moldova, în stării de urgență în sănătate publică pandemiei generate de virusul SARS–CoV–2, inclusiv neaplicarea amenzilor persoanelor care nu au respectat regimul de carantină. Subsecvent, în cadrul investigațiilor au fost constatate admiterea și altor ilegalități, iar unul dintre angajații IGPF personal ar fi oferit contra unei sume de bani teste false de Sars-CoV-2 cu rezultatul NEGATIV, persoanelor care traversau acest punct al frontierei de stat, precum și facilitarea traversării frontierei ilegale a unui minor, în lipsa procurii.

Ca rezultat a perchezițiilor efectuate la 3 septembrie 2021, au fost reținuți 4 angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și o persoană civilă, fiind ridicate mijloace probatorii ce demonstrează complicitatea acestora, anunța vineri, 3 septembrie, Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata