NordNews
Avem ce spune

Aurel Ciocoi a acceptat propunerea Maiei Sandu de a ocupa funcția de prim-ministru interimar al R. Moldova

După ce președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat joi, 31 decembrie, că ministrul de Externe Aurel Ciocoi urmează să dețină funcția de pim-ministru interimar, Ciocoi a anunțat printr-o postare pe Facebook că a acceptat propunerea președintei, scrie zdg.md

Totodată, Aurel Ciocoi a precizat că va face totul ca Guvernul să funcționeze în interesul cetățenilor și că, în scurt timp, va informa opinia publică despre acțiunile imediate care vor fi întreprinse.

„Republica Moldova trece printr-o perioada dificilă, cu mai multe crize care se suprapun. Înțeleg complexitatea situației și nevoia ca țara să fie guvernată eficient indiferent de situația politică. În acest sens, chiar dacă mai sunt în autoizolare la domiciliu, am acceptat propunerea doamnei președinte Maia Sandu de a exercita interimatul funcției de prim-ministru al R. Moldova. Vă asigur că voi face totul ca Guvernul R. Moldova să funcționeze bine, în interesul cetățenilor R. Moldova”, a spus Ciocoi într-o postare pe Facebook.

Joi, 31 decembrie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a semnat un decret și astfel ministrul de Externe, Aurel Ciocoi, va deține funcția de premier interimar.

„În condițiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou Guvern, Președintele, conform Constituției, numește premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniștrilor. Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"