NordNews
Avem ce spune

Aureliu Ciocoi: „CNESP ar putea să introducă restricții mai dure pentru asigurarea securității epidemiologice”

În cadrul ședinței Guvernului din 12 februarie, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a menționat că în cazul în care dinamica cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19 se va menține, va fi nevoie de reintroducerea unor măsuri de restricție mai dure, scrie zdg.md. 

Secretara de stat din cadrul Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Tatiana Zatîc, a menționat că numărul cazurilor noi de infectări și al pacienților în stare gravă a crescut cu 30% pe parcursul săptămânii trecute. Astfel, pentru a asigura accesul cetățenilor la serviciile medicale, autoritățile au suplinit numărul de locuri în spitale pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„Este o povară extrem de mare asupra sistemului medical. Capacitățile de spitalizare sunt în diminuare. Reactivăm paturile care au fost dezactivate în luna ianuarie. Astăzi am deschis suplimentar 130 de paturi în municipiul Chișinău și am redeschis Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. Realizăm toate măsurile necesare pentru a asigura accesul cetățenilor la asistența medicală, dar este important ca și populația să respecte măsurile de protecție”, a menționat Tatiana Zatîc.

În acest context, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a menționat că în cazul în care dinamica cazurilor noi de îmbolnăvire se va menține, va fi nevoie de reintroducerea unor măsuri de restricție mai dure.

„În ultimele zile avem o cifră tot mai mare de noi infectări, ajungem la 1000 de infectări pe zi, lucru care ne îngrijorează. Cu această ocazie, îndemn cetățenii să fie mai precauți în respectarea normelor sanitare. În următoarele zile vom convoca ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia vor fi luate deciziile necesare în vederea prevenirii noilor cazuri. Nu vor fi decizii ușoare, va trebui să întreprindem măsuri radicale pentru a asigura securitatea epidemiologică a R. Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar.

În prezent, în R. Moldova sunt înregistrate 8382 de cazuri active a pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata