NordNews
Avem ce spune

Autoritățile activează un spital strategic la Cahul pentru bolnavii de COVID-19

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat astăzi dimineață, în cadrul unui briefing, că autoritățile au decis să activeze încă un spital în lupta cu noul tip de coronavirus.

Este vorba de spitalul din Cahul, care devine cea de-a treia instituție spitalicească de nivel regional care va fi folosit pentru combaterea cazurilor de infectare cu COVID-19.

Am menționat că am pregătit mai multe spitale care vor avea un statut regional, cu profil de COVID-19. Accentul-cheie se va pune pe municipiul Bălți, Spitalul Republican din Bălți, care va deservi zona de nord și vor fi referiți suspecții și vor fi tratați și cei confirmați cu COVID-19. Avem pregătit spitalul din Comrat. Vom activiza inclusiv Spitalul din Cahul pentru zona de sud, a spus Viorica Dumbrăvreanu.

Potrivit oficialei, starea de sănătate a pacienților internați la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt de gravitate medie și satisfăcătoare, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii – gavitate medie și stare satisfăcătoare, la Spitalul Clinic Municipal – stare gravă și de gravitate medie, la Spitalul Clinic Republican Pentru Copii „E. Coţaga” – de la gravitate medie la satisfăcătoare, la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății – pacienții au forme ușoare de îmbolnăvire.
Amintim că, până la momentul actual, în Moldova au fost confirmate 199 de cazuri de infecție cu COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata