NordNews
Avem ce spune

Autoritățile, acuzate că importă măști și mănuși de proastă calitate

Măștile importate de autoritățile de la Chișinău se deteriorează rapid. Asta deoarece sunt ieftine și de calitate proastă, atenționează deputații Platformei DA, care vin cu un demers în acest sens către Guvern și Comisia pentru Situații Excepționale, scrie jurnal.md

Sunt foarte multe întrebări la procesul de achiziționare de către stat a echipamentului de protecție. De ce pănă în prezent nu există standardele de certificare cu reglementările tehnice ale fiecărui tip de consumabil în medicină? De ce în cadrul achizițiilor publice cel mai important criteriu pentru selectarea căștigătorului este prețul echipamentului? Prin urmare avem multiple cazuri cănd măștile sau mănușile importate, ieftine și de calitate proastă, rapid se deteriorează. Posibil că această strategie de a „economisi și de a se raporta la preț și nu la calitate” contribuie la un număr sporit de cadre medicale infectate”, precizează deputatul PPDA Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului.

În demers, deputații Platformei DA întreabă de ce așa și nu există scutiri de TVA și taxele vamale la importul materiei prime pentru producerea echipamentului de protecție și comercializarea acestuia pe interiorul țării și de ce în această situație de urgență nu se acordă prioritate producătorilor autohtoni din domeniul textil, care asigură aproximativ 30 de mii de locuri de muncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"