NordNews
Avem ce spune

Autoritățile bat ALARMA: Există riscul major de import a unor boli GRAVE care nu au fost înregistrate în ultimii zece ani în Republica Moldova

Autoritățile de la Chișinău trag un semnal de alarmă și spun că există riscul major de import a unor boli care nu au fost înregistrate în ultimii zece ani pe teritoriul Republicii Moldova precum difteria și poliomielita. Motivul ar fi scăderea acoperirii vaccinale cu vaccinurile din cadrul programului național de imunizare – cele împotriva rujeolei, difteriei, tusei convulsive, scrie Realitatea. 

Potrivit experților naționali în domeniul imunizărilor, practic pentru toate tipurile de vaccin, acoperirea vaccinală a scăzut cu mai mult de 5% față de anul 2019.

Despre asta s-a anunțat în cadrul conferinței științifico-practice „Împreună oprim pandemia COVID-19”, eveniment organizat de USMF „Nicolae Testimițanu”, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică cu suportul USAID și OMS Moldova.
„La nivel global, au fost administrate aproximativ 7 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 și aproape 50% din populația globului este vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin. Republica Moldova are o acoperire vaccinală de doar 25%, ceea reprezintă un pericol major de răspândire în continuare a virusului SARS-CoV-2”, se precizează în comunicat.
Amintim că Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială și alți parteneri, desfășoară Săptămâna Imunizării, în perioada 25-31 octombrie.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"