NordNews
Avem ce spune

Autoritățile de la Chișinău interzic călătoriile elevilor peste hotare

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat miercuri, 26 februarie, că interzice organizarea deplasărilor, călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituțiile de învățământ în afara țării. Măsurile au fost impuse de situaţia creată în lume în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou (COVID-19), transmite MOLDPRES.

Potrivit ministerului, “în cazul întoarcerii din țările/regiunile unde circulă coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, iar la apariția simptomelor clinice de infecție este obligatorie adresarea la medicul de familie”.
Pentru a asigura securitatea, protecţia vieţii şi sănătăţii copiilor, elevilor, studenților și angajaților instituțiilor de învățământ, MECC a solicitat respectarea în şcoli a metodelor de profilaxie epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii, precum şi a  coronavirusului de tip nou.
De asemenea, ministerul a cerut administraţiilor instituţiilor de învăţământ să informeze toţi elevii, studenții, părinții și angajații despre situația în cauză.
“În situaţia creată este imperios necesară respectarea condițiilor de igienă personală, inclusiv spălatul pe mâini cu apă și săpun, utilizarea prosoapelor de unica folosință, interzicerea exercitării funcțiilor de serviciu de către personalul cu simptome de gripă sau infecții acute ale căilor respiratorii. În acest scop se va efectua triajul epidemiologic în instituţiile de învățământ, reținerea la domiciliu de către părinți a copiilor cu afecțiuni respiratorii acute, iar în caz de nevoie aceştia să fie spitalizaţi”, indică surse de la Ministerul Educaţiei.
În caz de apariție a focarelor de gripă și infecții respiratorii acute în instituțiile de învățământ, se va informa imediat centrul de sănătate publica locală și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
În prezent, cazuri de boală cu coronavirus de tip nou au fost înregistrate în mai multe țări din Asia, Oceania, Africa, America și Europa. Conform situației la data de 23 februarie, la nivel global au fost raportate 78 833 cazuri de boală și 2 463 cazuri de deces.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata