NordNews
Avem ce spune

Autorităţile de la Londra vor transfera Republicii Moldova suma reţinută din conturile bancare deţinute de fiul lui Vlad Filat

Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Steven Fisherm, l-a a informat pe premierul interimar Aureliu Ciocoi despre decizia autorităţilor de la Londra de a transfera Republicii Moldova suma de 456 068 lire sterline, fonduri reţinute din conturile bancare deţinute de către cetăţeanul Republicii Moldova, Luca Filat, fiul ex-premierului Vlad Filat, potrivit tvrmoldova.md.

Returnarea sumei menţionate, în conformitate cu prevederile Convenţiei ONU împotriva corupţiei,va fi realizată către autorităţile relevante ale Republicii Moldova, pentru proiectele în beneficiul cetăţenilor, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Aureliu Ciocoi a salutat decizia autorităţilor britanice, fiind convenită discutarea între instituţiile relevante competente despre mecanismul exact prin care aceste fonduri să fie transferate în Republica Moldova.

Precizăm că fiul ex-premierului Vlad Filat a fost obligatde autorităţile de la Londra să predea aproape jumătate de milion de euro de lire sterline, după ce nu a putut demonstra provenienţa unei sume mari de bani pe care a achitat-o în avans pentru închirierea unui Penthouse în Londra.

În urma unei investigaţii a Agenţiei Naţionale Britanice de Combatere a Criminalităţii Organizate s-a constatat că în conturile din Marea Britanie ale lui Luca Filat au fost depuse sume mari de bani din conturi ce provin din paradisuri fiscale, mai ales din Turcia şi Insulele Cayman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata