NordNews
Avem ce spune

Autoritățile se gândesc la un suport pentru cetățenii vulnerabili în perioada rece a anului

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat într-o conferință de presă, că urmărește ce se întâmplă pe piața internațională cu la prețul la gaz. El a asigurat că Ministerul este în dicuții permanente cu administrația MoldovaGaz, scrie Realitatea.md.

„Chiar astăzi am avut loc o discuție cu directorul companiei în vederea stabilirii următorilor pași până la semnarea contractului de prelungirea a contractului de livrare a gazelor. MoldovaGaz este în discuție cu Gazprom și, probabil, în perioada următoare, Ministerul va avea discuții și cu Gazprom pe subiectul gazelor”, a declarat Andrei Spînu.

De asemenea, Andrei Spînu a declarat că este prematur să se facă estimări despre cum vor evolua prețurile la gaze pentru cetățenii moldoveni, dar, totodată, Guvernul se gândește și la un sprijin pentru cetățenii vulnerabili.

„Avem un alt mecanism de stabilire a prețurilor pentru țara noastră, care e diferit de cel de la bursele internaționale. Vom continua mai departe discuțiile și ne gândim la un suport pentru cetățenii vulnerabili pentru perioada rece a anului”, a declarat viceprim-ministrul, Andrei Spînu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"