NordNews
Avem ce spune

Autoritățile vrea să elimine restricția la importul automobilelor vechi

Autoritățile propun că, începând cu anul 2021, să fie eliminate prohibițiile la importul mijloacelor de transport. La fel, se propune și majorarea esențială a accizelor, proporțional termenului de exploatare a mijloacelor de transport. Propunerile se conțin în proiectul măsurilor de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, lansat pentru consultări publice de către Ministerul Finanțelor, transmite IPN, transmite deschide.md.

În prezent, legislația vamală prevede o serie de prohibiții la import aferente mijloacelor de transport. De exemplu, se interzice importul autoturismelor mai mari de zece ani. În cazul autobuzelor cu până la 20 de locuri, se interzice importul unităților mai vechi de șapte ani. De asemenea, nu pot fi importate nici tractoare care au peste 12 ani.

Potrivit Ministerului Finanțelor, conceptual legislația, în speță legislația vamală, nu ar trebui să prevadă interziceri de bunuri, iar în cazul în care se dorește restrângerea importurilor anumitor bunuri din raționamente ecologice, acestea urmează a fi realizate prin aplicarea unor impozite majorate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"