NordNews
Avem ce spune

Avertizarea de gheaţă subţire a fost prelungită până pe 17 ianuarie

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a extins până pe 17 ianuarie avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn, transmite MOLDPRES.
Potrivit hidrologilor, “în râurile mici, cursurile de apă şi bazinele acvatice din țară se vor menţine formaţiuni de gheaţă – la mal şi năboi, iar pe unele bazine acvatice se va păstra podul de gheață”.
Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, în acest sens salvatorii atenţionează populaţia să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rând părinţilor de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenţi şi să monitorizeze unde se joacă copiii lor.
Atenţionarea este actuală, după ce, astăzi, un portal informaţional de la Bălţi a publicat imagini cu mai mulţi copii care se joacă pe gheaţa fragilă a unui bazin acvatic din zonă.
Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează în medie pe ţară maxime termice, pe timp de noapte, de minus 3 grade de ger. Ziua, mercurul termometrelor se va ridica până la 4-9 grade Celsius.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata