NordNews
Avem ce spune

Aveți șansa de a câștiga 100.000 de lei la concursul Premiul Național, ediția 2022

În 2022, Guvernul va acorda până la 10 premii naționale, care vor fi decernate în cadrul evenimentelor organizate de Ziua Independenței Republicii Moldova.

Premiul Naţional se acordă persoanelor care au contribuit substanțial și au avut un impact considerabil la dezvoltarea societății, științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului și imaginii Republicii Moldova.

La prima ședință a comisiei pentru decernarea Premiului Național, care s-a întrunit astăzi, 26 iulie, au fost aprobate etapele concursului și condițiile acestuia. Prin urmare, în perioada 27 iulie – 10 august (ora 17:00), persoanele și colectivele interesate pot depune  dosarele în format electronic la adresa de email: [email protected].

Prim-ministra Natalia Gavrilița, care a prezidat ședința comisiei, a menționat: “Deși este un an complicat și dureros pentru toată regiunea, inclusiv pentru Republica Moldova, este important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara sau chiar lumea să aibă parte de mai mult bine, mai multă creație și inovație. Tradițional, aceste premii se acordă pentru realizările de anul precedent. De aceea, îi invităm pe cei mai buni dintre cei mai buni candidați să se înregistreze pentru concursul din 2022”.

Dosarul de înregistrare a candidatului trebuie să conțină: scrisoare de recomandare, CV, lista publicațiilor și cea a lucrărilor științifice, operele literare, copiile brevetelor de invenție și patentelor, etc.

Premiul Național constă în diplomă, medalie și câte 100.000 de lei pentru fiecare câștigător.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"