NordNews
Avem ce spune

Aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko a fost eliberată din arest preventiv

Tribunalul districtual al orașului ucrainean Brovari (regiunea Kiev) a decis, luni noaptea, ca aviatoarea Nadia Savcenko, reţinută anul trecut, să fie eliberată din arest preventiv, într-un dosar în care este acuzată că a pregătit un atentat în clădirea Parlamentului Ucrainei, potrivit Agenției Rador, transmite bucpress.eu.
Volodimir Ruban, fost șef al unui centru de eliberare a deținuților, judecat în acelaşi dosar, de asemenea, a fost eliberat din arest preventiv. Potrivit ziarului Korrespondent, cei doi au fost eliberaţi în condiţiile în care mandatul de arestare preventivă a expirat în noaptea de 15 spre 16 aprilie, iar instanța nu a avut timp să examineze solicitarea procuraturii de a prelungi arestul preventiv.
„Ies de aici ca un om liber și voi lupta pentru Ucraina” – a declarat aviatoarea Savcenko, în aplauzele susţinătorilor prezenţi în sala de judecată.
Nadia Savcenko, aviatoare şi parlamentar ucrainean declarat rou al Ucrainei, după ce a stat mai mulţi ani în detenţie în Rusia, este suspectată că a pregătit atentate în Parlament și în cartierul guvernamental din Kiev. În plus, anchetatorii suspectează că Savcenko şi Volodimir Ruban planificau asasinarea președintelui Petro Poroșenko.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"