NordNews
Avem ce spune

Avocat din Cahul deferit justiției pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție a transmis în judecată dosarul în privința unui avocat din Cahul, căruia îi este incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Avocatul a fost prins în flagrant în data de 4 aprilie curent, delict de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în timp ce primea 1000 de euro mită de la soțul unei inculpate.
Apărătorul a pretins și primit banii sub pretextul că poate determina procurorii de caz să nu atace hotărârea instanţei de fond, cu privire la achitarea soţiei declarantului, dar şi decizia de condamnare cu suspendare condiționată, emisă în privința denunțătorului.
Anterior, avocatul ar fi primit 2000 de euro de la cei doi soți cercetați penal pentru cultivarea plantelor ce conțin droguri, astfel încât, cauza penală de învinuire să nu fie expediată în judecată.
Inculpatul și-a recunoscut vina, iar dacă acesta va fi găsit vinovat de trafic de influență, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.
Menționăm  că avocatul este figurant și pe un alt dosar penal, în care este învinuit de escrocherie şi fals în acte publice, fiind reținut acum câteva zile de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA Direcția Sud și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acestuia îi este incriminată punerea în aplicare a unei scheme de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul, în complicitate cu alte personae.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata