NordNews
Avem ce spune

Avocata Poporului a solicitat anularea cererii sale de demisie

Avocata Poporului, Natalia Moloșag anunță că a solicitat joi, 9 decembrie, anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul R. Moldova, scrie zdg.md

Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată urmare a constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie – 08 decembrie curent de comisia de inventariere

Un alt motiv care a determinat-o pe Avocatul Poporului de a lua decizia de solicitare de anulare a cererii de demisie îl constituie intenția de a nu periclita activitatea Oficiului Avocatului Poporului și de a asigura continuitatea activității instituției, precum și dorința de a asigura desfășurarea corectă, la timp a proceselor în derulare din activitatea OAP, în special în perioada de sfârșit a anului de gestiune.

Avocatul Poporului Natalia Moloșag în perioada imediat următoare cererii demisie a depus eforturi pentru a soluționa criza instituțională din Oficiul Avocatului Poporului și a avut un dialog deschis și eficient cu echipa OAP.

Avocatul Poporului Natalia Moloșag asigură că este dispusă să ducă la bun sfârșit controlul intern managerial, în baza Ordinului nr.189 al Ministerului Finanțelor din 05.11.2015 și a Legii nr.52 din 03.04.2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul) și a Legii Nr. 164 din 31.07.2015 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Oficiului Avocatului Poporului.Avocatul Poporului consideră că Instituția Națională pentru Protecția Drepturilor Omului trebuie să activeze, să monitorizeze respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova indiferent de orice impedimente.

Amintim că, pe data de 2 decembrie Natalia Moloșag și-a depus  cererea de demisie din funcția de Avocat al Poporului, după ce în spațiul public au apărut informații care au scos la iveală faptul că Moloșag era asistată de un fost client, condamnat la 4 ani de închisoare pentru proxenetism. Moloșag și-a explicat decizia de a-și angaja fostul client pe un contract de prestări-servicii în instituția Avocatului Poporului prin faptul că și-a dorit incluziunea socială a fostului condamnat. Moloșag a fost numită de Parlament în funcția de Avocat al Poporului în luna septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"