NordNews
Avem ce spune

Avocatul fostului lider PD: Vladimir Plahotniuc este relaxat

Vladimir Plahotniuc este relaxat, susține Lucian Rogac, avocatul fostului lider democrat. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate după ce Procuratura Generală (PG) a confirmat că politicianul se află în Turcia și a cerut extrădarea lui.

Rogac s-a eschivat de la un răspuns concret în ceea ce privește locul aflării clientului său, însă a menționat că au discutat recent.

  „I-am comunicat informația apărută în presă. El a aflat-o de la mine. El a fost mirat. Urmează să așteptăm rezultatul solicitării date de la autoritățile din Turcia, dacă este legitimă, dacă este oportună executarea acesteia”, a declarat Lucian Rogac.

Ulterior, avocatul a menționat că Plahotniuc „este relaxat”, întrucât este sigur că justiția din Turcia este corectă, în comparație cu cea din Republica Moldova. Însă, politicianul, în caz de necesitate, va accepta o colaborare,cu organelle abilitate „În cazul în care o să fie solicitată poziția sa, o să fie necesară angajarea unor apărători în Turcia”.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"