NordNews
Avem ce spune

Azerbaidjanul recunoaște că a doborât elicopterul rus în care au murit două persoane

Autorităţile Republicii Azerbaidjan au recunoscut că au doborât un elicopter rus Mi-24. Ministerul de Externe a declarat că Azerbaidjanul își cere scuze față de partea rusă. De asemenea, au anunțat că sunt dispuși să plătească despăgubiri, scrie unimedia.md

Partea azeră își cere scuze față de partea rusă în legătură cu acest incident tragic, care este de natura unui accident și nu a fost îndreptat împotriva părții ruse„, a declarat Ministerul de Externe citat de Interfax-Azerbaidjan.

Potrivit tvrain.ru, zborul cu elicopterul ar fi avut loc pe întuneric, la mică altitudine, în afara zonei de detectare a radarului de apărare aeriană și în imediata apropiere a frontierei armeno-azere, „în timp ce conflictele militare active continuă în zona conflictului armeno-azer din Nagorno-Karabakh..”.Din această cauză, precum și „disponibilitatea sporită la luptă în legătură cu posibilele provocări ale părții armene”, s-a decis deschiderea focului pentru ucidere.

Autoritățile azere au exprimat condoleanțe familiilor membrilor echipajului uciși și au dorit victimelor o recuperare rapidă.

Anterior, Ministerul Apărării din Rusia a raportat că Mi-24 rus a fost doborât peste teritoriul Armeniei, lângă granița cu Azerbaidjanul. Doi membri ai echipajului au fost uciși, altul a fost dus la spital. Departamentul militar rus susține că elicopterul a însoțit un convoi la cea de-a 102-a bază militară rusă din Armenia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"