NordNews
Avem ce spune

Azi a început, oficial, campania electorală pentru alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a dat startul campaniei  electorale. De azi, pretendenții la funcția de președinte al Republicii Moldova au undă verde la întruniri cu cetățenii, promisiuni și angajamente. 

Conform Codului electoral, toți cetățenii Republicii Moldova, partidele, organizațiile social-politice, blocurile electorale și candidații  au dreptul de a pune în discuții libere, din toate punctele de vedere, programele electorale ale candidaților. De asemenea, cei înregistrați în cursă, au dreptul să facă agitație în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afișe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

Totodată, Comisia Electorală Centrală îndeamnă concurenții și instituțiile media să desfășoare o campanie cinstită și în strictă conformitate cu prevederile legislațiile. Funcționarii electorali sunt îndrumați să-și realizele aptitudinile într-o manieră corectă și profesionalistă și să întreprindă toate mărurile necesare. În același timp, misiunile de observare trebuie să garanteze  monitorizarea obiectivă și transparența întregului proces.

Efectuarea agitației electorale după înregistrarea în calitate de concurent electoral durează începănd cu 2 octombrie până pe 30  octombrie. În cazul stabilirii celui de-al doilea tur de scrutin campania va dura până pe 13 noiembrie inclusiv. În ziua de 31 octombrie va avea  loc transmiterea de către Consiliul electoral de circumscripție de nivelul al II-lea  a buletinelor de vot şi a ștampilelor speciale către BESV în baza actului de predare-primire

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"