NordNews
Avem ce spune

Bacalaureatul – anulat, dar nu pentru toți. Ministerul Educației a publicat orarul examenelor din acest an

Deși examenele de bacalaureat și cele de absolvire a studiilor gimnaziale au fost anulate în acest an din cauza pandemiei, cei care au rămas restanțieri în anii precedenți vor trebui să susțină probele. Potrivit autorităților, primul examen va avea loc pe 2 iulie, scrie deschide.md

Astfel, MECC și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a prezentat orarul pentru susținerea examenelor de absolvire a gimnaziului și a examenului de bacalaureat, de către candidații restanțierii din anii precedenți; persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior; persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat.
Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în perioada 02-07 iulie 2020, iar examenul de bacalaureat în perioada 03-17 iulie 2020. Orarul sesiunii poate fi vizualizat aici.
Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în centre de susținere a examenului constituite în fiecare raion/municipiu, iar examenul de bacalaureat se va desfășura în 22 de centre de bacalaureat constituite în raioanele/municipiile republicii: Cahul, Comrat, Chișinău, Bălți, Edineț. Lista centrelor de bacalaureat va fi făcută publică în a doua jumătate a lunii iunie.
La data de 3 iulie, candidații alolingvi vor susține prima probă de examen la limba și literatura română la care s-au înscris 305 candidați.
A doua probă de examen, la limba de instruire (limba și literatura română, limba și literatura rusă), se va desfășura la data de 07 iulie și pentru această probă  s-au înscris 763 de candidați.
La data de 10 iulie se va desfășura a treia probă de examen la limba străină (limba engleză, limba franceză, limba germană, limba spaniolă). La această probă de examen s-au înscris 1144 de candidați.
Cea de-a patra probă de examen se va desfășura la data de 14 iulie la disciplina de profil (matematica, istoria românilor și universală, specialitatea (arte), pregătirea sportivă) la care s-au înscris 2133 de candidați.
Disciplina la solicitare (chimia, biologia, informatica, fizica, matematica, istoria românilor și universală, geografia) se va desfășura la data de 17 iulie. Pentru această probă s-au înscris 737 de candidați.
Rezultatele preliminare vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 22 iulie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 22-23 iulie. Fiecare candidat își va putea vedea testele verificate, accesând pagina www.bac.edu.md, în zilele de 22 și 23 iulie, în baza unei parole pe care o va primi de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.
Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 26 iulie. Instituțiile de învățământ vor elibera diplomele de bacalaureat pentru absolvenți la data de 27 iulie 2020.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au dat asigurări că vor întreprinde acțiuni pentru asigurarea respectării normelor stabilite pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"