NordNews
Avem ce spune

Bălțenii ar putea fi chemați la urnele de vot pe 19 decembrie

Astăzi, membrii Comisiei Electorale Centrale urmează să se întrunească în ședință pentru a stabili data alegerilor locale din Bălți. Asta după ce turul doi din 5 decembrie a fost suspendat. Următoarele alegeri ar putea avea loc în data de 19 decembrie curent. Cel puțin asta se arată în ordinea de zi a CEC.

Cu privire la stabilirea datei de 19 decembrie 2021 pentru desfășurarea turului al doilea al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți”.

Amintim că ieri, Curtea de Apel Bălți a păstrat decizia instanței de fond cu privire la  anularea înregistrării candidatei „ȘOR”, Marina Tauber. Ulterior, aceeași decizie a fost luată și de Curtea Supremă de Justiție.

Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a votat pentru anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se menționează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale. Candidata partidului „ȘOR” este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

În primul tur, cel din 21 noiembrie curent, Marina Tauber a acumulat 47,93% din voturi, iar Nicolai Grigorișin – 20,93%.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata