NordNews
Avem ce spune

Bălțenii sunt pasivi. În două ore au votat mai puțin de o mie de locuitori

Astăzi are loc al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți. La această oră, toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal, anunță într-un comunicat de presă Comisia Electorală Centrală (CEC).

CEC mai informează că, până la ora 09:00, 676 de persoane și-au exercitat dreptul la vot, ceea ce constituie 0,66% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale.

Bălțenii trebuie să aleagă între candidatul independent Nicolai Grigorișin și Nicolai Chirilciuc din partea Partidului „Patrioții Moldovei”.

Trei candidați pentru primăria municipiului Bălți au ieșit din cursa electorală. Este vorba despre Marina Tauber, candidatul Șor, Boris Marcori, candidatul PAS, și Alexandr Nesterovschi, candidatul BECS.

Amintim că, în ajun, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la funcția de primar de Bălți, Alexandr Nesterovschi, a anunțat că „va boicota” scrutinul din 19 decembrie. Acesta a menționat că scrutinul ar trebui anulat și organizat de la zero și a îndemnat și ceilalți candidați să renunțe la participarea la turul doi. Cu o zi mai devreme, și candidatul PAS Boris Marcoci a anunțat că renunță de a candida în turul doi, pentru a evita eventualele speculații.

Turul doi al alegerilor locale din mun. Bălți, planificat pentru 5 decembrie, a fost suspendat cu doar 30 de minute înainte de deschiderea secțiilor de votare. S-a întâmplat din cauza solicitării Comisiei Electorale Centrale ca instanța de judecată să anuleze înregistrarea Marinei Tauber, candidata Partidului „ȘOR” în calitate de concurent electoral, pe motiv că a depășit plafonul de cheltuieli în campania electorală și ar fi ascuns suma reală a mijloacelor financiare. Judecătoria Bălți a dat curs solicitării CEC, iar Curtea de Apel Bălți și Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia primei instanțe.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"