NordNews
Avem ce spune

Bălți a ieșit din zona roșie. Încă 11 locuitori au pierdut lupta cu Covid-19

Municipiul Bălți a trecut din zona roșie în zona portocalie privind situația epidimiologică din țară. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei ședințe din cadrul primăriei.

În ultimile săptămâni, la Bălți au fost înregistrate peste 5000 de cazuri de Covid-19. În prezent, la spital sunt internate 210 persoane, printre care 35 de copii. Pe parcursul unei săptămâni, 11 pacienți au pierdut lupta cu boala.

Conform statisticilor, de la începutul anului 2021 și până în prezent, în Bălți s-au înregistrate aproape 14 mii de infectări.

Săptămâna trecută, în cadrul maratonului de vaccinare, în mai multe puncte mobile din oraș au fost imunizați 200 de oameni. În total, aproape 29 de mii de bălțeni au primit prima doză de vaccin, iar 18.500 s-au imunizat cu ambele doze. În mun. Bălți sunt disponibile următoarele tipuri de vaccin: Johnson & Johnson, Phizer, Synophac, Synopharm și AstraZeneca.

În ultimile 24 de ore, în Republica Moldova s-au înregistrat 977 cazuri noi de Covid-19. Bilanțul total a ajuns până la 354.755.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata