NordNews
Avem ce spune

Bălți, Chișinău și Transnistria – focarele principale de infectare cu coronavirus

În Republica Moldova, numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 continuă să fie mare în orașele Chișinău și Bălți, dar și în regiunea separatistă transnistreană, potrivit datelor prezentate astăzi de Ministerul Sănătății. Totodată, se atestă un ritm scăzut de vaccinare a populației, informează Radio Chișinău.

Săptămâna trecută, în R. Moldova s-au înregistrat aproape 10 mii de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19, iar peste trei mii dintre acestea au fost raportate în regiunea separatistă din stânga Nistrului. O situație gravă se atestă și în principalele orașe din R. Moldova – Chișinău și Bălți – care se află sub cod roșu de alertă pandemică, după cum a anunțat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu.

În același timp, numărul deceselor asociate Covid-19 continuă să crească alarmant. 293 de persoane au decedat săptămâna trecută în R. Moldova de pe urma complicațiilor provocate de noul coronavirus, iar 95 la sută dintre acestea erau nevaccinate.

Rata de vaccinare continuă să se afle la un nivel scăzut. Potrivit datelor Ministerului Sănătății de la Chișinău, doar aproximativ un sfert din populație este imunizată cu schema completă. Acum câteva zile, autoritățile din sănătate din R. Moldova au dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Pfizer, dar deocamdată imunizarea acestora n-a început.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"