NordNews
Avem ce spune

Bălți și alte 5 orașe din țară vor beneficia de un grant

Şase oraşe din Republica Moldova vor beneficia de un grant de 200 mii de euro din partea Guvernului Poloniei. Banii vor fi oferiţi pentru proiecte în domeniul revitalizării urbane, informează Stirilocale.md.

„Cele șase orașe selectate pentru această etapă sunt Ocnița, Comrat, Cimișlia, Ungheni, Bălți și Edineț. Pentru a beneficia de resursele financiare planificate, aplicanții urmează să îndeplinească, până pe 2 aprilie 2018, un șir de condiții, stabilite de experții tehnici”, a explicat Dorin Andros, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit oficialului, în orașele nominalizate vor fi realizate programe ce vor spori incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale și vor îmbunătăți condițiile de trai pentru cetățeni, transmite Moldpres.
Proiectul „Sprijinirea administrației publice în R. Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și durabilă pentru anii 2017-2019″, susţinut de Polonia, este desfăşurat în toate regiunile de dezvoltare din ţara noastră, în mai multe etape.
Scopul acestuia este de a crea un sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană. Astfel, la nivel național și regional este oferită asistență tehnică și consiliere pentru a dezvolta instrumente și mecanisme dedicate dezvoltării orașelor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata