NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bălțiul – un oraș pe ape

Topirea  intensă a zăpezii din cauza temperaturilor ridicate din ultimile zile au transformat municipiul Bălți într-un oraș pe ape, dar, desigur, nu într-o Veneție. Unele străzi și sectoare din cartierele orașului au devenit aproape impracticabile.

Locuitorii Bălțiului sunt indignați de situația creată și afirmă că autoritățile nu întreprind aproape nimic pentru a soluționa aceasta problemă.

„Înainte aici erau scurgeri, dar acum ele lipsesc și atât, ele sunt de mult înfundate, și de ele nimeni nu se ocupă. Vă este greu să vă deplasați ca pieton? Păi, cum vă gândiți, dacă în orice moment poți fi stropit.”
 
„Este mare dezastru, drumurile la noi în Moldova sunt un mare dezastru.
– Ce măsuri ar trebui întreprinse pentru soluționarea acestei probleme?
-Să avem drumuri ca în Europa și în alte țări.”
Totuși, pe lângă persoanele nemulțumite de starea dezastruoasă a drumurilor și trotuarelor, avem în urbe și orășeni optimiști, care acceptă lucrurile așa cum sunt ele.

„Eu atât de mult traiesc, încât  am vazut situații mult mai rele, de aceea, mă bucur că este așa.”
 
Topirea masivă a zăpezii a provocat apariția pe străzi a unor cratere/gropi ascunse sub ape, invizibile și periculoase pentru șoferi.

„ Totul iese la iveală, toate ce nu au fost reparate calitativ.”
 
Instructorul unei școli auto din Bălți afirmă că, din cauza drumurilor proaste, elevii  se confruntă cu mai multe dificultăți în exploatarea vehiculelor.

 
„ Pentru elevi este foarte dificil, volanul nu este stabil din cauza gropilor, ocolirea obstacolelor este imposibilă, păstrarea benzilor de circulație este ireală, în primul rând, nu sunt vizibile liniile de marcaj, toate benzile de circulați sunt pline de gropi, situația e catastrofală.”
Solicitat telefonic, Victor Priscu  maistru superior la DRCD Bălți, responsabil pentru soluționarea problemei date, a menționat pentru nordnews că lucrările sunt în toi în 6 sectoare ale orașului, unde muncesc 12 angajați. Pentru a face față situației dificile de pe străzile din Bălți, au fost trimise 9 autobasculante, 5 tractoare și un autogreder.
Amintim că pentru reparația drumurilor au fost cheltuiți în 2018 tocmai  25 de milioane lei, dintre care 10 milioane au fost alocate din bugetul administrației publice locale Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"