NordNews
Avem ce spune

Banca Centrală Europeană scoate din circulație două bancnote

Două bancnote, de 200 și 500 de euro vor fi scoase din circulație. Anunțul a fost făcut de Europol, după un studiu amănunțit, s-a decis retragerea din circulație a bancnotelor, scrie radiomoldova.md.

Potrivit Europol, această decizie a fost luată deoarece aceste bancnote sunt foarte susceptibile de falsificare și sunt folosite în mod abuziv și ilegal de infractori. Tipărirea acestora a fost deja oprită, însă mai sunt multe în circulație.

Autoritățile europene le-au transmis celor care au astfel de bancnote să meargă cât mai curând să le schimbe. În caz contrar, riscă să le piardă. Cei care au în posesie bancnote de 200 sau 500 de euro, trebuie să se adreseze în primă fază Băncilor Centrale ale Eurosistemului.

Asupra celor două bancnote s-a atras atenția încă din 2016. Atunci, Consiliul guvernatorilor BCE a indicat că nu ar trebui să fie folosite ca instrumente de plată obișnuite. Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a anunțat recent că bancnotele euro vor suferi modificări. Această modificare vine tot din dorința de a opri falsificarea.

De asemenea, se va lua în calcul și protecția mediului. Bancnotele euro vor avea un alt design. Acesta va include elemente comune care să fie relevante pentru toți cetățenii Uniunii Europene. Noul design al euro va fi decis până în 2024.

 

Urmărește știrile NordNews și pe canalele de Telegram și YouTube

Fiți patronii noștri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"