NordNews
Avem ce spune

Banca Mondială va oferi surse pentru dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră

Banca Mondială (BM) va oferi suport pentru dezvoltarea sectorului agricol din R. Moldova, în special, pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, a industriei produselor lactate și a cărnii, cu scopul de a asigura securitatea alimentară.
Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a declarat că: „Am avut ocazia să colaborez cu reprezentanții Băncii Mondiale în cadrul realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Republica Moldova”, care a venit în suportul formării și dezvoltării grupurilor de producători, accesului acestora la finanțare și noi piețe de desfacere, precum și în vederea implementării principiilor de agricultură conservativă. Îmi exprim recunoștința și Vă mulțumesc pentru o colaborare eficientă și continuă. Mă bucur că sunteți dispuși să oferiți în continuare suport țării noastre pentru a realiza obiectivele de dezvoltare în sectorul agricol. În special, pentru a elabora un program dedicat zootehniei: linii de creditare preferențiale și componenta de grand”, a subliniat , Nicolae Ciubuc, în cadrul întrevederii cu experții BM.
Pe parcursul întrunirii, s-a discutat despre  facilitarea accesului la finanțare directă a organizațiilor de creditare nebancară și asociațiilor de economii și împrumut pentru proiectele în domeniul agriculturii, precum și despre  dezvoltarea și extinderea asigurărilor subvenționate în agricultură.
La finalul întrevederii, experții internaționali și locali au confirmat interesul Băncii Mondiale de a oferi suport pentru identificarea potențialelor  proiecte de asistență financiară destinată sectorului agricol.

1 Comentariu
  1. Anastasia spune

    Moldova are nevoie de susținerea Băncii Mondiale pentru implementarea noilor tehnologii și promovarea antreprenoriatului din RM! Și toate acestea se datorează simplului fapt că în ultmii 3 ani la guvernarea au fost oameni care au muncit pentru popor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"