NordNews
Avem ce spune

Bangladesh: 32 de morţi pe o navă cu refugiaţi rohingya aflată în derivă de 58 de zile

Treizeci şi doi de membri ai comunităţii rohingya au decedat pe o navă ce transporta sute de refugiaţi ‘înfometaţi’, aflată în derivă de 58 de zile în Golful Bengal, au anunţat joi autorităţile din Bangladesh, potrivit AFP, citat de agerpres.ro
Garda de Coastă bengaleză a salvat miercuri seară un trauler pe care se aflau 396 de refugiaţi, printre care 182 de femei şi 64 de copii. ”Ei erau înfometaţi”, a declarat locotenentul Shah Zia Rahman.
Pasagerii au raportat că ”32 de rohingya au decedat la bordul vasului, iar corpurile lor au fost aruncate în mare”.
Vasul navighează de aproape două luni şi a încercat fără succes să acosteze în Malayezia, ţară cu populaţie majoritar musulmană unde numeroşi rohingya speră să ajungă.
Aproape un milion de membri ai comunităţii rohingya trăiesc în tabere de refugiaţi imense în sudul Bangladeshului, după ce au fugit de violenţele din Myanmar, ţară majoritar budistă unde această minoritate musulmană este persecutată de câteva decenii.
În fiecare an, mii de etnici rohingya încearcă, din Bangladesh sau Myanmar, să fugă pe mare către alte ţări din Asia de Sud-Est, adesea la bordul unor ambarcaţiuni precare şi supraîncărcate, în speranţa unei vieţi mai bune.
Doar o mică parte dintre aceşti migranţi deţin o carte de refugiat emisă de Bangladesh; majoritatea persoanelor aflate la bord s-au îmbarcat în statul Rakhine din Myanmar, a precizat Shah Zia Rahman.
De la finalul anului trecut, forţele de securitate din Bangladesh au arestat aproximativ 1.000 de etnici rohingya ce aşteptau să se îmbarce pe nave cu destinaţia Malayezia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"