NordNews
Avem ce spune

Bărbatul care a încercat să își omoare fosta soție și copilul în noaptea de revelion a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Bărbatul care în seara de Revelion a accidentat intenționat mașina în care se aflau fosta sa soție și copilul lor minor, a fost condamnat la 15 ani și 60 de zile de închisoare – pedeapsa maximă, aplicabilă conform legii, pentru acțiunile incriminate. Pedeapsa a fost dictată în lipsa inculpatului, acesta fiind anunțat în căutare, scrie cotidianul.md.

Verdictul a fost disctat de magistrați, după ce Procuratura raionului Strășeni i-a demonstrat inculpatului vina pentru două capete de acuzare: tentativă de omor și conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Pe lângă pedeapsa închisorii, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport, fiind, concomitent, obligat să le achite părților vătămate prejudicii de peste 1.7 milioane de lei, iar încă circa 10.000 de lei – în folosul statului, pentru cheltuieli judiciare.

Cazul a avut loc în seara de 31 decembrie 2019. După ce a aflat că fosta soție, împreună cu copilul lor s-a pornit spre Capitală cu o rudă, acolo unde urma să sărbătorească Revelionul, inculpatul a urcat băut la volan și s-a pornit din urma lor. Pe traseul R-1 Ungheni –Chișinău, ajungând în apropiere de localitatea Făgureni, Strășeni, acesta a accelerat și a intrat din plin cu mașina în autoturismul în care se afla femeia cu copilul.

Impactul a fost atât de violent, încât mașina în care se aflau victimele a derapat de pe carosabil, inversându-se într-un șanț.

Totuși, inculpatul nu s-a grăbit să le acorde ajutor, ci a coborât și a părăsit locul faptei, mizând că-i va induce în eroare pe oamenii legii că totul s-ar fi întâmplat accidental.

La scurt timp, acesta a fost depistat și suspus testării alcoolscopice care a indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,68 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina, negând că ar fi acționat din intenție.

În rezultatul accidentului, victimele au suferit traumatisme grave, fiind internate la spital, femeia, în vârstă de 35 de ani, rămânând țintuită în scaunul cu rotile.

Recent, aflându-se în arest la domiciliu, bărbatul și-a tăiat brățara GPS prin care era supravegheat și a reușit să fugă.
Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata