NordNews
Avem ce spune

Basarabeanca Karina Ţurcan, condamnată în Rusia la 15 de închisoare pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova

Fostul top manager al companiei ruse de Stat Inter-RAO Karina Ţurcan a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova, transmite tvrmoldova.md. 

Sentinţa a fost dictată marţi, 29 decembrie de către Judecătoria oraşului Moscova. Pedeapsa urmează să fie executată într-un penitenciar de tip semi-închis.
Pe lângă puşcărie, Ţurcan va trebui să achite 656 de milioane de ruble ruseşti (nr. circa 9 milioane de dolari). Iniţial procurorul a cerut 18 ani de detenţie pentru Karina Ţurcan.
Potrivit rechizitoriului Karina Ţurcan fiind cetăţean al Republicii Moldova ar fi colaborat cu Serviciul de Informaţii şi Securitate până în anul 2016, căruia îi livra informaţii despre politica energetică a companiei Inter RAO.
Iniţial în presa rusă au apărut informaţii că Ţurcan ar fi spion al României, iar ulterior încadrarea a fost doar în ceea ce priveşte Republica Moldova.
Canalele de Telegram ruseşti scriau că Ţurcan ar fi fost învinuită din cauza unui conflict cu fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk care ar fi vizat Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan.
Sentinţa este cu drept de atac, iar avocaţii Karinei Ţurcan au anunţat deja că o vor ataca.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata