NordNews
Avem ce spune

Bătaia din Primăria Chirsova: Adresare către procurorul general și bașcan

După bătaia de acum câteva zile, în Primăria din Chirsova, municipiul Comrat, un grup de primari au semnat o adresare către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Potrivit edililor, cazul de agresare a primarului Serghei Sapunji este unul ieșit din comun. Aleșii locali solicită o atenție sporită în privința acestuia caz, cu tragerea la răspundere a persoanelor vinovate, conform legii.

În declarație, primarii menționează că sunt stupefiați de cele întâmplate. Un localnic și o activistă au adus, organizat, la Primărie mai mult de zece oameni, din altă localitate. Aceștia l-au bătut grav pe edil și pe fiul acestuia. „După aceasta, au plecat liniștit. Au plecat liniștit sub privirea câtorva polițiști, care au sosit la fața locului la circa 20 de minute după apel”, se spune în declarație.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Comrat, Oxana Gațenco, a declarat că incidentul s-a produs pe 1 februarie, poliția fiind alertată de angajații Primăriei Chirsova, potrivit cărora, în preajma sediului are loc o bătaie între mai multe persoane. S-a constat că totul s-a întâmplat în sediul Primăriei, fiind implicate persoane necunoscute și angajații administrației locale și fiind încălcată grosolan ordinea publică.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru huliganism, săvârșită de mai multe persoane. În prezent au loc acțiuni pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata