NordNews
Avem ce spune

ANRE: Benzina și motorina se ieftinesc cu 10 bani

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova anunță prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților. Benzina se ieftinește cu nouă bani și   motorina  cu 11 bani.
Prețul la benzină și motorină s-a micșorat nesemnificativ după ce ANRE a stabilit astăzi noile plafoane pentru următoarele două săptămâni. Astfel, începând de miercuri, 25 iulie , prețul plafon pentru un litru de benzină a scăzut cu nouă bani, iar pentru motorină a crescut cu 11 bani.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ANRE a stabilit pentru perioada 25 iulie  2018 – 8 august 2018 următoarele prețuri-plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale:  benzina -19,01 lei per litru și motorina –  16,89 lei per litru.

Pe 20 iulie, Parlamentul a votat în ambele lecturi un proiect de lege potrivit căruia prețurile plafon la carburanți vor fi stabilite de către ANRE o dată la trei luni și nu la fiecare două săptămâni, cum este în prezent. Astfel, ANRE urmează ca, în termen de trei luni, să aducă Metodologia formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere în concordanță cu prezenta lege.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"