NordNews
Avem ce spune

Biciclistul care face înconjurul lumii în scopuri caritabile a poposit în Moldova

În Norvegia, Kjetil Utne este consilier politic şi taximetrist. Ideea de a ajuta copiii din India i-a venit din dragostea faţă de această ţară.  Aşa că, în data de 17 iulie, Kjetil şi-a părăsit oraşul din apropierea Cercului Polar de Nord, şi-a scos bicicleta şi a pornit la drum.
În cele cîteva ţări prin care a trecut precum statele baltice, Belarus, Ucraina sau Moldova, bărbatul a reuşit să colecteze peste 200 de mii de lei pentru a ajuta copiii nevoiaşi din Bangalore. El spune că nu îi este greu, deoarece oamenii sînt ospitalieri, îl adăpostesc şi sînt deschişi să coopereze.
Am o legătură specială cu India şi îi ajut pe copiii orfani din această ţară. sînt însă preocupat de situaţia copiilor din întreaga lume. Cel mai greu, în drumul meu pe bicicletă, este să pedalez, în special atunci cînd trebuie să trec de dealuri şi apar problemele tehnice. Oriunde aş fi, oricînd se găseşte însă cineva care să mă ajute”, susține inițiatorul proiectului, Kjetil Utne.
În Moldova, norvegianul a ajuns acum o săptămînă, după aproape o lună de drum. Nu a pierdut timpul şi a colectat fotografii făcute chiar de copiii aflaţi în dificultate, pentru a le înţelege mai bine nevoile. Bărbatul va organiza ulterior o expoziţie cu imaginile micuţilor din toate cele 12 ţări, prin care va trece.
Proiectul cu fotografiie nu este despre bani. În fiecare ţară rog copiii să capteze imagini ce ţin de dorinţele şi necesităţile lor pentru a crea o închipuire despre viaţa lor. În Moldova m-a impresionat multitudinea de copii, ai căror părinţi sînt plecaţi la muncă, peste hotare. Expoziţia de  fotografii va reda, de fapt, problemele cu care se confruntă micuţii din cele 12 ţări”, a mai spus Kjetil Utne.
Kjetil urmează să ajungă în Bangalore, India, în data de 7 decembrie. Scopul proiectului este să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei respectării drepturilor copiilor în lume.
Sursa: noi.md 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"