NordNews
Avem ce spune

Biden îl acuză pe Trump de „un atac nemenilos la adresa democrației”

Preşedintele ales al SUA Joe Biden l-a acuzat joi pe Donald Trump că a ”declanşat un atac nemilos asupra instituţiilor” democratice americane, după ce susţinători ai acestuia au invadat miercuri incinta Capitoliului, transmite europalibera.md.

„(…) a fost în ochii mei una dintre cele mai întunecate zile din Istoria noastră”, a afirmat preşedintele ales al SUA, calificându-i drept „terorişti” pe cei care au participat la actele de violenţă.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului american.

Preşedintele ales Joe Biden a declarat joi că este convins că manifestanţii pentru egalitate rasială din mișcarea Black Lives Matter ar fi fost trataţi „foarte diferit” în comparaţie cu modul în care au fost trataţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump care au provocat haos la Washington.
„Dacă aceasta ar fi fost o manifestare a mişcării Black Lives Matter, ei ar fi fost trataţi foarte diferit de cei care au atacat Capitoliul, ştim cu toţii că este adevărat şi că este inacceptabil”, a menţionat preşedintele ales al SUA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata