NordNews
Avem ce spune

Bilanțul Poliției de Frontieră. Aproape 300 de mii de oameni au traversat granița R. Moldova

În decursul săptămânii precedente, la ,,frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 93 de evenimente cu documentarea a 97 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 31 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 21 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 38 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 32 de procese verbale și 45 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 286 650 lei și încasarea amenzilor de 44 375 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 347 de cetățeni străini, dar și 68 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 263 de consemne, dintre care cinci consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 258 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 292 050 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 78 682 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 51% din totalul de traversări, iar 32% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 340 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"