NordNews
Avem ce spune

 Birourile secțiilor electorale din mun. Bălți sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru alegerile de mâine, 24 februarie

Peste 120 de mii de alegători din Bălți sunt aşteptaţi la urnele de vot în secțiile de votare din circumscipțiile nr. 9 și nr. 10, pentru a-şi exercita dreptul constituţional.
Astfel, din circumscripția uninominală nr. 9 fac parte, în afară de o parte a orașului Bălți, și localitățile Sadovoe, Răuțel și Pîrlița, iar din circumscripția uninominală nr. 10, pe lângă  o altă parte a municipiului Bălți, satele Cubolta, Dobrogea Veche, Biruința, Elizaveta, Heciul Nou, Sîngereii Noi și Țambula.
Echipa nordnews a ținut să afle în ce măsură sunt pregătite secțiile de votare din municipiul Bălți de scrutinul parlamentar de mâine. În acest scop, reporterii noștri au efectuat vizite de documentare la câteva secții de votare din oraș.
Astfel, la secția de votare nr.10/17, amplasată în incinta Școlii Profesionale nr. 4, strada Ivano Franco nr.7, totul este pregătit pentru buna desfășurare a alegerilor. Potrivit președintelui biroului electoral al acestei secții de votare, Vladimir Gramă, secția este în bine pregătită pentru alegerile de mâine: a fost dotată cu mobilierul nescesar, cabine de vot și urne. De asemenea, au fost instruiți membrii biroului electoral, au fost deja aduse buletinele de vot, înregistrați observatorii, concretizate listele de vot.

-Este pregătită 100%.
-Dar câți alegători sunt înscriși în liste?
-În listele electorale figurează 2575 de alegători.
-Și câți membri ai comisiei sunt?
-11 membri și 2 operatori.
-Dar câți obsevatori s-au înscris pentru alegerile de mâine?
-Deocamdată, la această oră s-au înscris reprezentanți numai 5, mai mulți obsevatori încă nu au fost.
-Și câți alegători vor vota la domiciliu?
-La domiciulu avem ”
 
Spre deosebire de secția de votare nr. 10/17, în secția de votare nr. 48/16, amplasată în incinta aceleiași Școli Profesionale nr.4, secție în care au posibilitatea să voteze cetățenii din stânga Nistrului, pregătirile sunt în toi. Potrivit președintelui biroului electoral al acestei secții de votare, Ana Vasilieva, membrii comisiei speră să reușească să pregătească totul, pentru ca alegerile să se desfășoare în condițiile prevăzute de legislație.

„ -Noi la moment suntem încă în proces de pregătire și lucrăm în privința aceasta.
-Câți membri ai comisiei sunt?
-În total, se primesc 9 persoane.
-Dar câți obsevatori s-au înscris deja?
-Ei încă se înscriu, vin la noi și se înscriu.
-Dar la momentul dat câți sunt?
-Acum, la moment, avem ”
 
Pe lângă aceste două secții de votare, echipa nordnews a mers și la secțiile de votare nr. 10/22 din cadrul Liceului Teoretic „ V. Alecsandri”, str. Konev, 16/A și nr. 10/20 din cadrul Gimnaziului nr. 14, str.  Konev, 19, însă, din păcate,  la acea oră – între 15.00 și 16.00 – ele rau închise.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"