Blocul ACUM se întrunește în ședință și va anunța decizia vizavi de anunțul PSRM

Consiliul Politic al blocului ACUM se va întruni marți, 16 aprilie, în ședință pentru a examina decizia Partidului Socialiștilor și a veni cu propria poziție privind acțiunile ulterioare, scrie tv8.md.

Deputatul Radu Marian a declarat că în urma ședinței, blocul ACUM va veni cu o poziție la anunțul PSRM. Totodată, acesta a precizat că locul și ora evenimentului urmează să fie anunțate ulterior.

După ședința Consiliului Republican al PSRM, formațiunea a anunțat că decizia partidului rămâne neschimbată: ori coaliție cu Blocul ACUM, ori alegeri anticipate. Mai exact, PSRM a anunțat că este disponibilă să creeze o „majoritate parlamentară, cu guvern funcțional, și nu unul minoritar, cu Blocul Politic ACUM. Dacă nu, atunci anticipate”. Totodată, socialiștii au declarat că o coaliție cu PDM nu a fost examinată.

Șeful statului și liderul informal al PSRM a declarat că socialiștii vor patru poziții în viitorul Guvern: Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne și funcția de vicepremier pentru reintegrarea țării.

1 Comentarii

leave a reply