NordNews
Avem ce spune

Blocul politic ACUM vine cu o declarație referitoare la ultima conferința de presă a PSRM-lui

Reprezentanții Blocului Politic ACUM au venit cu o reacție  după conferința organizată astăzi de  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova în care PSRM a invitat blocul ACUM să discute despre o posibilă coaliție de guvernare.

În pofida acestei invitații lansate de PSRM, cei de la ACUM și-au reiterat poziția cu privire la angajamentul lor de a elibera Republica Moldova din captivitate.

„În contextul invitației lansate astăzi de către fracțiunea parlamentară PSRM, Blocul ACUM rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic. Precizăm că Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM. Aceste discuții cu fracțiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă și dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot.
Pentru realizarea celor menționate mai sus, Blocul ACUM cere în mod repetat reluarea de urgență a ședinței Parlamentului și revenirea în cadrul legal și constituțional. În acest sens, Blocul ACUM a înregistrat cererea adresată deputatului fracțiunii PSRM, domnul Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată.”
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"