NordNews
Avem ce spune

BNM : Posesorii și investitorii în criptovalute ar putea să-și piardă agonisirile

Banca Națională a Moldovei îi atenționează repetat pe posesorii și investitorii în criptovalute că ar putea să-și piardă agonisirile. Potrivit specialiștilor BNM, acest lucru este generat de fluctuațiile mari, inclusiv prăbușirea prețului la unele monede, închiderea unor platforme de schimb a monedelor virtuale înregistrate în ultimele luni. 

Totodată, BNM, în calitate de autoritate de supraveghere a persoanelor și entităților licențiate care oferă servicii de plată, schimb valutar sau bancare descurajează implicarea lor în tranzacționarea monedelor virtuale, în scopul evitării riscurilor, inclusiv riscul de spălare a banilor și reputațional.
Comunicatul Băncii Naționale a Moldovei are drept scop să clarifice poziția regulatorului și să evite situația în care populației i se creează o percepere confuză și incorectă că utilizarea monedelor virtuale are loc sub protecția licenței eliberate de către BNM.
De asemenea, entitățile care intenționează să ofere servicii de investiții sau de tranzacționare a monedelor virtuale urmează să se asigure că aceste activități nu conțin componente ce țin de domeniul de atribuții (reglementare și supraveghere) a Băncii Naționale.
 
 
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata