NordNews
Avem ce spune

Bogații și săracii nu sunt egali nici în fața coronavirusului

Chiar dacă nu sunt imuni la Covid-19, bogătașii planetei au șanse mult mai mari decât muritorii de rând să se ferească de îmbolnăvire. Chiar și pentru ei, viața e cel mai valorous lucru, așa că nu s-au uitat la bani când a fost vorba să se pună la adăpost. Prestigioasa publicație Forbes ne spune unde au fugit nababii de teama virusului, scrie evz.ro. 

“Mulți americani se bat pe hârtie igienică sau pe alte produse esențiale, se întreabă îngrijorați cu ce o să mai achite chiria și facturile după ce și-au pierdut slujbele și se extenuează încercând să lucreze de acasă și să facă și lecții cu copiii.
În tot acest timp, cei mai mult decât bogați s-au urcat pe iahturi sau în avioanele lor personale. David Geffen, un magnat din lumea muzicii și a filmului, care figurează în estimările Forbes cu o avere de 7,7 miliarde dolari, este un exemplu al modului în care cei bogați scapă, practic, de probleme. În contul său de pe Instagram care acum este șters, Geffen a scris: “ Izolat în Insulele Grenadine ca să scap de virus. Sper ca toată lumea să se afle în siguranță“.
Mesajul lui Geffen, ca într-un limbaj al surzilor, evidențiază totala lipsă de conexiune între cei foarte bogați și majoritatea americanilor. Bogații își pot permite să-și părăsească locuințele din Manhattan și să zboare la reședințele lor de vară sau spre refugiile lor izolate din zone mai puțin populate aflate în statul Connecticut.
Chiar dacă nu sunt imuni la Covid-19, bogătașii planetei au șanse mult mai mari decât muritorii de rând să se ferească de îmbolnăvire. Chiar și pentru ei, viața e cel mai valorous lucru, așa că nu s-au uitat la bani când a fost vorba să se pună la adăpost. Prestigioasa publicație Forbes ne spune unde au fugit nababii de teama virusului.
Afacerile cu avioane private înfloresc rapid, dat fiind că se ocupă de evacuarea elitei din New York și din alte mari orașe. Jerod Davis, patronul unei companii de avioane private, a declarat în revista Slate că, “din câte știu, în Statele Unite, există numai 1800 de companii de acest fel. Așa că, mă credeți sau nu, dar, în timpul vacanțelor, aceste avioane nu sunt suficiente. Exact asta se întâmplă și acum. Cererea este atât de mare, încât nu se mai găsesc avioane“.
În timp ce americanilor de rând li se spune să rămână în locuințe, în autoizolare, cei bogați și puternici par să se bucure de un tratament preferențial.
Congresmenul republican din statul Florida, Matt Gaetz, a fost supus imediat unui test de coronavirus după ce a intrat în contact cu o persoană suspectată că ar fi infectată cu COVID-19. După ce un baschetbalist NBA de le echipa Utah Jazz a fost găsit infectat cu COVID-19, toți ceilalți 58 de membri ai echipei și ai clubului au fost supuși imediat unor teste.
Sportivii din Liga Națională de Baschet (NBA), actorii, politicienii și oamenii înstăriți se bucură de un tratament mult mai bun, mai ales că și își pot permite să scoată din buzunar sume impresionante. Miliardarul Kenneth Langone, co-fondatorul lanțului de magazine Home Depot, dispune de niște mijloace speciale pentru a-și trata sănătatea. Langone deține un spital care îi poartă numele (NYU Langone Health) și poate contacta gratuit cei mai buni medici și profesioniști din domeniu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata