NordNews
Avem ce spune

Bogdan Aurescu cere ajutor pentru Republica Moldova, în criza gazelor: „Este un moment critic pentru Guvernul de la Chişinău”

Ministrul interimar de Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat luni că îi va informa pe şefii diplomaţiilor europene reuniţi la Luxemburg despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova şi îi va ruga să ajute Chişinăul să depăşească această situaţie, scrie digi24.ro

„O să îi informez pe colegii mei în legătură cu criza din Republica Moldova în ceea ce priveşte alimentarea cu gaz natural. Este un moment critic pentru Guvernul de la Chişinău. Asta se întâmplă din cauza schimbărilor bruşte făcute de Rusia în ceea ce priveşte condiţiile de furnizare şi costurile la gaz natural. Astfel, îi voi ruga pe colegii mei şi instituţiile europene să susţină, cu experţi şi ajutor financiar, rezolvarea acestei crize, deoarece depăşirea crizei va permite Guvernului de la Chişinău să implementeze procesul ambiţios de reforme la care s-a angajat după alegerile de pe 11 iulie”, a declarat Aurescu, înaintea Consiliului Afaceri Externe ce are loc la Luxemburg, potrivit Agerpres.

Pe agenda reuniunii se află şi o propunere susţinută de România de a include în pachetul privind viitorul Parteneriatului Estic o mai mare coordonare în ceea ce priveşte dimensiunea de securitate, a mai arătat Bogdan Aurescu.

„Cinci din şase ţări din Parteneriatul Estic au conflicte îngheţate pe teritoriul lor şi România a sugerat includerea acestor conflicte îngheţate pe agenda Consiliului Afaceri Externe”, a explicat ministrul.

El a subliniat este „foarte important” să se facă eforturi pentru „o mai mare” asistenţă financiară şi tehnică pentru reformele structurale din Parteneriatul Estic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata